Om oss

OM OSS

Det er stor forskjell på hva man får når man leier inn en lydtekniker. Både i kompetanse og kvalitet på utstyr. Vi mener at god musikk fortjener god lyd. Da trenger man en tekniker som vet hva han driver på med, og som har riktig verktøy å jobbe med.

I 1997 begynte Johnny Osberg å jobbe som lydtekniker for Studentsamfunnet i Sogndal. Dette var en scene i Norgesnettet, hvilket innebar at han fikk tidlig jobbe med store norske og internasjonale band.

Bakgrunnen som klassisk gitarist gir et eget øre for formidling av akustisk lyd, og gjengivelse av scenelyden ut i PA.

Stor vekt på gode rutiner og systematikk i arbeidet gir en trygghet for musikerne.

Ved et lykketreff var Osberg aktiv i Studentsamfunnet da Sogndal Bluesklubb ble vekket opp igjen, i tillegg til at han jobbet mye med jazzartister gjennom Studentsamfunnets "Kulturkafe". Det var da han oppdaget sitt særlige talent for å formidle jazz og bluesmusikk. Dette var noe annet enn rock, som han til da hadde jobbet mye med. Dette behersket han godt, men følte seg mer vel med jazz og blues.

 

I 2001 ble Basskraftverket grunnlagt, da Osberg flyttet til Finnmark. Han oppdaget raskt behovet for gode lydteknikere der, og både jobbet og reiste rundt med både musikere og revyartister.

 

Osberg flyttet etterhvert tilbake til Bergen, og bosatte seg i Nordhordland. Da Meland Jazzkafe ble etablert, så han sitt snitt til å begynne å anskaffe seg et PA-anlegg som var egnet til denne typen jobber. Artistene var storfornøyde, og det ballet på seg med flere jobber.

 

Etter en tid begynte et samarbeid med Bergen Blues og Roots Club, der Basskraftverket leverer lyd til deres halvårlige "Bluescruise" med FjordLine. Det samme skjedde her. Artistene var fornøyde, og det ble mer å gjøre.

 

I dag er det travlere enn noen sinne. Vi har flere band som vi er fast tekniker for, i tillegg til de faste oppdragene. Vi har også levert teknikervikar til FjordLine, ved flere anledninger. Vi er for øyeblikket i kontakt med flere festivalarrangører og lydfirmaer, for å levere teknikertjenester i festivalsesongene framover. Vi ønsker å vokse sakte og kontrollert, så vi investerer store mengder av inntektene i nytt og mer utstyr, for å kunne tilby mer og bedre tjenester.

DAGLIG LEDER

Johnny Osberg

En tekniker av "gamle skolen". Det vil si at han har gått gradene fra bærehjelp, via scenetekniker til lydtekniker ved Studentsamfunnet i Sogndal. Til slutt endte han som leder for teknisk avdeling ved Studentsamfunnet.

Første konserten han jobbet som tekniker alene var for Barbie Bones. Siden har han jobbet med alt fra Raga Rockers, DumDum Boys, Kent, Morten Abel, til jazz- og blues-storheter som The Real Thing, Good Time Charlie, Karl Seglem, Jaga Jazzist, Daniel Eriksen og Vidar Busk.


Les mer

FACEBOOK

Følg oss på Facebook, for å holde deg oppdatert om neste konsert.

TIDLIGERE KONSERTER

Noen av de konsertene vi har vært så heldige å få jobbe på, og noen av de fantastiske artistene vi har vært så heldige å få jobbe med:

Julekonsert i Meland Kirke
Sammen med Good Time Charlie på MS Stavangerfjord
Lydtekniker ved Linda Eides språksjov
Konsert med Vidar Busk på MS Stavangerfjord
T-Bear og Dave Fields jammer @ MS Bergensfjord
Konsert med Dave Fields på MS Stavangerfjord
Fredriksberg Jazzensemble på Statsraad Lehmkuhl
Ottar "Big Hand" Johansen med backup av Aristo Cats @ Nøsteboden
Jan Ove Nordeide band * Scruffy Murphy´s
Lydjobb med ordfører Marte Persen på BIKS (Fensal)
Texmanians @ Nøsteboden

BASSKRAFTVERKET

LYDPRODUKSJON   

Basskraftverket er et lydfirma basert på Frekhaug, men som  leverer lyd til hele Bergen og omegn - ja, hele landet, om ønskelig.


Vi leverer både PA med tekniker, men også kun lydteknikertjenester. Ta gjerne kontakt med oss for å finne løsninger, eller for et uforpliktende pristilbud.

Osberg AS


Basskraftverket Lydproduksjon er en virksomhet under Osberg AS.
KOM I KONTAKT MED OSS:


Basskraftverket Lydproduksjon

c/o Johnny Osberg

Kjedalen 17

5918 Frekhaug

Email: johnny.osberg@bkkfiber.no

Phone: (+47) 412 09 626

Følg oss på Facebook!

Copyright @ Johnny Osberg All Rights Reserved